v:33

Min graviditet - BF Fre 19 sep 2008 Uträkning utgår från dagens datum: Mån 28 jul 2008.
Din graviditet startade Lör 15 dec 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 29 dec 2007 (ägglossningen).
 Du har gått 226 fulla dagar av 280 (81%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 2 fulla dagar(v32+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 19 sep 2008
Du har 54 dagar kvar till förlossning.

Banrmorskan idag

Har som sagt fått en ny barnmorska som jag ska ha nu framöver....Hon va trevlig..Fast jag hade högt blodtryck och det va inte bra:( Så om jag får minsta huvudvärk nu framöver så ska jag åk in direkt för då kan det vara havandeskapsförgiftning men jag gjorde ett urinprov och jag hade ingen äggvita i urinet så det va bra....Bebisens hjärtljud va jätte hög typ 160 slag i minuten...Dom bukar lgga på 145....Men det va ingen fara sa hon....Sf måttet låg på 31 cm....Först sa hon att det va för stort men sen mätte hon igen så då va det okeej....Vikten har ökat med 6 kilo på lite mer än 3 veckor...Hon blev chockad....Men det kan vara för all vätska jag ahr i fötter och ben....

hejheej

Åker ut till huset idag och kommer hem på måndag igen efter barnmorskan:D
Har inte gjort så mycke...Varit ute i huset ätit gott och blivit ompysslad av mamma:D Jag fattar inte varför jag ahr blivit en sån mammagris sen jag blev gravid det är helt sjukt...Jag vill lixom aldrig vara ifrån henne nuförtiden....Så fort jag går ifrån henne så har jag gråten i halsen typ...Det är skit skumt:S Men men.....

Idag va vi iallafall och handlade i hemmesta...Vi tog bussen dit och vi handlade för över 1500 kr så det blev taxi tillbaka....Sen nu så är jag bara hemma en sväng för att hämta lite kläder och sånt:) Snart går bussen ut dit igen.....


Bebisen har fixerat sig nu känner jag....Men han tror att han kan vända på sig hahaha så det känns jätte koonstigt:) Men då och då putar han ut med sin lilla rumpa.....Och slår med armarna på sidorna av magen hehe...Och SPARKAS I REVBENEN....hehe:d

Aaa måndag är det som sagt barnmorskan efter denna gång så ska jag gå varannan vecka istället för 1 gånbg i månaden....Eftersom det börjar närma sig:)

Juste glömde lägga upp bilderna på babysittern och de jag fick av syster så jag lägger upp dom nu:)


                                                                                         Gratis box från barnens hus!

                                                                   

                                                                                        Bil barnstolen:)

                                                                                        Bärsele från babybjörn!                                                                                        Till spjällsängen                                                                                     Babysitter med vibrator i:)


BilderLite magbilder:)Obs sitter endast på toalettstolen:)

....

Hejsan.....Har varit ute i  huset från fredag till måndag så jag har inte kunnat skriva nått större inlägg:) Men nu är jag tillbax....Har massa magbilder som kommer upp imorgon:)

Just nu håller jag på i tvättstugan..Sen ska jag ut till  huset en sväng....Sova där tills imorgon blir det och grilla och massa myyyys:D Mendå höres vi imorgooon:)

v:32

Min graviditet - BF Fre 19 sep 2008 Uträkning utgår från dagens datum: Sön 20 jul 2008.
Din graviditet startade Lör 15 dec 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 29 dec 2007 (ägglossningen).
 Du har gått 218 fulla dagar av 280 (78%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 1 full dag(v31+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 19 sep 2008
Du har 62 dagar kvar till förlossning.
V:32

Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Fredag

Idag så är de fredag....Inte för att det gör livet roligare men det är fredag bara.....Ska ner med mamma och handla om ett tag....Eftersom hon ska åka ut till huset....jag ska oxå åka med och vara där tills imorgon.....Mysigt mysigt....

Igår kollade jag på saw på 5:an har sett den förr men det kom inget bättre..Men jag somnade vid elva tiden ungefär....Sen vaknade jag endå 4 gånger under natten för att pissa....Tänk om man någon gång skulle kunna få sova en hel natt utan att behöva gå upp men nej neej....

:P

Jaa ni som undrar så kan ni läsa frejasmammas blogg antingen i slutet av veckan eller på måndag:)

Carro sluta sätt lösenord:P hehe:)


Ditt lösen?

Carro? Ser att du satt lösen på bloggen....Kan jag få den? du kan ju skicka ett mail eller ge mig den på msn:)

Torsdag

Idag klockan 8 i morse åkte syster och dom hem....Dom hade haft en lyckad kväll påiron maiden konserten och jag och Wille hade haft en lyckad dag/kväll här hemma.....Fast det tog ett tag innan jag fick honom i säng.....Men till sluta så la han sig bredvid mig i soffan och somnade på min arm och så bar jag in honom i sovrummet....Sen så sov han.....Sen kom syster och Thomas hem runt tolv tiden:)

Igår så kollade jag på förlossningen på tv4 fakta....Fyyy fan säger jag bara.....Men men man kan lika gärna vänja sig vid tanken för snart är det dax.....Jag vill bara inte pressa ut huvudet.....Det är de jag är rädd för....Det känns som om resten är smidigt....:)

v:31

Igår gick jag in i v:31:) tiden går så snabbt:DMin graviditet - BF Tis 23 sep 2008 Uträkning utgår från dagens datum: Tors 17 jul 2008.
Din graviditet startade Ons 19 dec 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 2 jan 2008 (ägglossningen).
 Du har gått 211 fulla dagar av 280 (75%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 1 full dag(v30+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 23 sep 2008
Du har 69 dagar kvar till förlossning.

onsdag

Igår kväll kom syster och hennes kille oc wille...och guud va mycke saker dom hade med sig.....3 kartonger med bebis kläder.....:) Babysitter, bilbarnstol, bärsele och sen någon gå sak:S Sen massa bebis handukar och skor och tofflor....Nu har min bebis så han klarar sig tills hanfyller 2 typ.....Jag vill så gärna ta bilder på alla kläder och sånt men det kommr taen evighet.....Men jag ska försöka....Men på bbysittern och bilbarnstolen ochdom sakerna jag fick ska jag själklart fotta och sätta upp bilder på:)

Idag ska jag vara barnvakt....Syrran och Thomas drar in till stan vid 12 tiden nu sen kommer dom väl hem någongång inatt eller nått:) Myyys bara jag cg Wille:D Vi ska åka och handla pressent åt honom eftersom hans dumma moster inte har köpt nått än.....Men jag vet lixom inte vad han har och inte har så han får följa med och bestämma vad han vill ha själv och så:)

Ska försöka skriva ett inlägg ikväll eler så blir det imorgon:D

hemma igen

Nu är jag hemma från forum....Det blev lite mamma kläder:) En t-shirt och ett par byxor och sen lite smått och gott till lillpojken:D

Faan va mammakläder är bekväma....Jag som sa innan magen blev stor att jag aldrig kommer köpa mamma kläder men nu så älskar jag det....Och det va inga dyra plagg heller:) Det blev en amnings bh oxå men den är för liten men mamma ska sy den så att den passar....:)

Här är lite bilder från dagens köp:)
Mamma byxor:)
         

Mamma t-shirten:)
     


Skor till min lilla bebis:)      3 par tröjor:)
     

Min ammnings BH:)

:)

Jag tänker hela tiden på att jag snart är mamma...Jag som precis fick gå ut på krogen lixom...Men emn tiden kan gå snabbt...Jag har ALDRIG tänkt tanken på att göra abort men jag ahr haft många tvivel på om jag kommer klara det här...Men man ahr så mycke stöd från alla så man är aldrig ensam....

Och nu behöver jag inte köpa nått mer till bebisen allt är klart nu:) Nu ahr jag allt....Är bara lite orolig när man ska börja packa BB väskan när gör man det? Känns som om alla får för tidigt nuförtiden så det kan juh vara dax när som helst för mig igentligen....Men jag tror nog inte det emn man ska aldrig säga aldrig.....

Det är lixom typ 2 månader kvar nu och 2 månader går ju hur snabbt som helst....Jag ahr aldrig i hela mitt liv velat att en sommar ska gå så snabbt som jag vill den här sommaren ska göra...Vill ha ut min lilla bebis pojke:) Om ungefär 2 månader är jag mamma det är helt sjukt...Jag kan lixom inte fatta det...Tänk när han för första gången säger mamma....Vilken känsla:)

Fråge stund

Tänkte ha en fråge stund...Eller fråge stund och fråge stund men ett inlägg där ni får fråga vad ni vill sen svarar jag i ett inlägg imogon:)

Ni akn också säga vad ni vill att jag ska skriva om


Min bebis


75 dagar kvar:)

Min graviditet - BF Tis 23 sep 2008 Uträkning utgår från dagens datum: Fre 11 jul 2008.
Din graviditet startade Ons 19 dec 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 2 jan 2008 (ägglossningen).
 Du har gått 205 fulla dagar av 280 (73%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 2 fulla dagar(v29+2).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
[Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 23 sep 2008
Du har 75 dagar kvar till förlossning.

Lite trixade bilder plus 2 magbilder:)

V:30 framifrån:)V:30 sidan:)


Min son:)                                             Jag:)
                  

v:30

Skum:)
V:30
Mina nya första mammabyxor:)


Kan nån säga vad som är rätt?

Enligt min ÄL och uträkningen från BM så ska jag föda den 19 september men enligt UL så är det den 23....Vilket är rättlixom? Jag vill helst gå enligt ÄL eftersom då går det snabbare:) hehe


Så här ser då allt ut om vi går efter ÄL

Min graviditet - BF Fre 19 sep 2008 Uträkning utgår från dagens datum: Mån 7 jul 2008.
Din graviditet startade Fre 14 dec 2007.
Din menscykel är ca 26 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 26 dec 2007 (ägglossningen).
 Du har gått 206 fulla dagar av 279 (74%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 3 fulla dagar(v29+3).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 19 sep 2008
Du har 73 dagar kvar till förlossning.

80 dagar kvar:):)

Min graviditet - BF Tis 23 sep 2008 Uträkning utgår från dagens datum: Sön 6 jul 2008.
Din graviditet startade Ons 19 dec 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 2 jan 2008 (ägglossningen).
 Du har gått 200 fulla dagar av 280 (71%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 4 fulla dagar(v28+4).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 23 sep 2008
Du har 80 dagar kvar till förlossning.

Mina revben

Min lillgosse ligger och sparkar på mina revben ochd et gör ont som faaaan

Buss strejk över:)

Idag innan klockan tre slutade buss strejken...Fyyy fan va skönt....Idag ahr det varit en så sjukt varm dag har svettats som en gris...

Ikväll blir det film kväll:) Och imårrn blir det att åka till forum och köpa färg patroner till skrivaren....Är i stort behov av en skrivare just nu.....

Sen blir det inte mycke annat tror jag...Ska nog åka ut till mamma och dom i huset i helgen och vara där över dagen nu när bussarna fungerar igen:)

här är alla kläder :)


Alla boddysar:)

Byxor:)Mössor:)                            Strumpor:)


Feber termometer:) Skit grym...99kr på clas olsson:)Nappar/nappflaskor och nagelsax:)


Overoller:)                       Fick denna från "Vi föräldrar"


Pyamas:)


Tjock tröjor:)


T-shirts:)


Och vagnen med den nya hängande saken:)

:)

Idag ahr jag sovit enda till klockan 11 nästan:) Mycke skönt:) Igår va jag jätte trött och somnade strax innan halv 12...Men jag vaknar endå 3 gånger varje natt och måste gå på toa och kissa....Och sängen kommer snart gå sönder tror jag...Varje gång jag vänder mig så hörs det där knarrande ljudet....Kanske ska köpa en stål säng som håller hela graviditeten...

Åhh vilken mardröm jag hade inatt...Drömde att jag glömde min bebis ute....jag skulle bara öppna en dörr så la jag ner honom på gräset ochs en bara går jag och typ efter en halv timma kommer jag på att jag glömt honom men då är jag typ vilse i ett hus...Skit skumt:s Men men det hör väl till att amn drömmer mardrömmar när man är gravid....Men det är lite läskigt faktist.....

Linda min vän bjud mig på lite kaffe:)

Idag tänkte jag ta bilder på ALLA bebis kläder jag har köpt hittils så att ni får se allt:)

Min vecka:)

Vecka 29

Bebisen - Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.

Du - Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.


v:29

idag gick jag in i v 29:=) Va hos abrnmorskan idag också...Hade en vikarie Maj heter hon...Hon var väl rätt okej.... Allt va bra med bebisen... Så här såg värdena ut

Hjärtljud:144
Viktuppgång: 5 kilo...Alltså 8,5 kilo sen inskrivningen
sf: 28 cm
blodtrycket:115/70
Blodsocker: 6,5

Hur ska jag ta mig någonstans

Inatt började buss strejken....Och imårrn ska jag till barnmorskan och jag har ingenaning om hur jag ska ta mig dit:S Jag kan ju ta tåget 2 stationer och sen gå...Men jag får ju såna jävla sammandragningar när jag går långt:s Så jag har ingenaning om hur jag ska ta mig dit...Och strejken är ju som värst i nacka och värmdö....Och självklart ska man bo i nacka då:( Men men på nått sätt måste jag dit.....Jag skulle ju kunna ta min moppe emn jag vågar inte åka med den när jag är gravid....Men men på nått sätt så ordnar det sig säkert:P

RSS 2.0